SEO Dostu Makale Yazmak İçin 10 İpucu

SEO Dostu Bir Makale

SEO dostu makale yazmak gözünüzde büyüttüğünüz kadar zor bir olay değil. Belirli adımlara uyarak makalenizi oluşturabilirsiniz. İyi bir içerik arama motorları için oldukça önemlidir. Her gün gelişen algoritmalar sizin neyi ne için yazdığınızı anlayacak boyuta geliyor. İçeriğiniz eğer iyi bir sorunun cevabı ise, gerçekten kullanıcıya iyi bir deneyim için yazılmışsa ve gerçekten arama motorlarının sevdiği kuralları taşıyorsa iyi bir sıralama için hazırsınız demektir. Bu 10 detayı çoğaltabiliriz. Ama önemli olanlardan öne çıkanlar bunlar. Sizde düşüncelerinizi yorumla bildirebilirsiniz.

Yazmadan Önce Düşünün

Başlamadan önce, okuyucularınıza ne söylemek istediğiniz veya hangi ana soruyu cevaplıyor olduğunuzu iyice düşünmelisiniz. Anlatmak istediğiniz konunun hedef kitlesi kimlerdir? İlgi alanları nelerdir? İçeriğinizin amacı nedir? Anlatmak istediğiniz konunun nasıl anlaşılabilir olduğuna bu soruları cevaplayarak ulaşabilirsiniz.

Gönderiniz İçin Bir Strateji Oluşturun

Okunabilir ve SEO dostu bir blog yazısı yazmak için,  bir strateji belirleyin. Konunuzu tanıttığınız, ana mesajın yazıldığı, ana fikirleri özetlediğiniz veya bir sonuç çıkardığınız net bir plan oluşturun. Stratejiniz doğrultusunda bir metin oluşturabilirsiniz.  Burada her bölümde yazacağınız birkaç cümle size özet olacak ve daha iyi bir içerik yazdıracak.

Paragrafları ve Başlıkları Kullanın

Paragraf ve başlık kullanımı metnin anlaşılabilir olması bakımından önemlidir. Ayrıca Paragraf ve Başlık kullanımı hem metninizi daha anlaşılır kılacaktır hem de daha güzel görünmesini sağlayacaktır. Güzel göründüğü için her yeni cümleye yeni bir satıra başlamayın. Her paragrafın ana fikrinin ne olduğunu sorun. Sayfanızı taramalarına yardımcı olmak ve makalelerinizin yapısını netleştirmek için alt başlıklar kullanın.

Cümleleri Birbirleri ile Geçişli Kullanın

Geçiş kelimeleri, insanların metninizi taramasına ve cümleler ile paragraflar arasındaki ilişkiyi anlamasına yardımcı olur. Metnin bütünlüğünü sağlar. Anlaşılabilir olması açısından önemlidir. ‘her şeyden Önce’; ‘ikincisi’ ve ‘sonunda’. Ayrıca ‘ancak’, ‘benzer’ ve ‘örneğin’ gibi kelimeler okuyucularınıza net bir sinyal verir.

Metninizle Alakalı Anahtar Kelimeleri Kullanın

Metninizin içeriği kadar kullandığınız anahtar kelimeleri de önemlidir. Bahsettiğiniz konu ile ilgili anahtar kelime grupları oluşturabilirsiniz. Google’da arama yaparken kullandığınız anahtar kelimler fazlasıyla işe yarayacaktır. Google’ın metninizin konusunu anlamasının yollarından biri, eş anlamlıları ve odak anahtar sözcük grubunuzla ilgili diğer anahtar kelimeleri tanımaktır. Bu nedenle, içeriğiniz boyunca eş anlamlılar ve ilgili anahtar kelimeler kullanmalısınız. Aynı kelimeleri değil!

Makalenizin Uzunluğunu Optimize Edin

Makalenizin Google aramalarında en üst sıralara çıkmasını istiyorsanız makale uzunluğunu optimize edin veya yazıyı oluştururken belirli sözcük sayısına göre oluşturun. Yazılarınızın en az 300 kelime içerdiğinden emin olun. Ancak makalenizin uzunluğunu dengeli tutun. Google uzun makaleleri sever, ancak makaleniz çok uzunsa kullanıcıları korkutabilir.

Önceki İçeriğe Bağlantı Verin

Mevcut gönderinizle aynı konu üzerine önceden içerik yazdıysanız, bu gönderilere bağlantı vermeyi unutmayın. Bu geçmiş ve mevcut gönderileri daha güçlü hale getirecek. Bunun yanı sıra, bağlantı yapınız da Google’daki sıralamalarınız için önemli.

Yazılarınızı Başkalarına Okutun

Ne demiş atalarımız; bir elin nesi var iki elin sesi var. Gönderinizi yayınlamadan önce, başka birisinin okumasını sağlayın. Onlara gönderinizin ana konusunu anlayıp anlamadıklarını sorun. Metin ile ilgili sorular yöneltin. Onları yazım hatalarını ve dil bilgisi hatalarını fark ederlerse geri bildirimde bulunmalarını söyleyin.

Düzenli Olarak İçerik Ekleyin.

Web sitenize düzenli olarak yeni blog gönderileri eklemek, Google’a Web Sitenizin canlı olduğunu hissettirir.  Düzenli içerik eklemek web sitenizin ulaşılabilir olduğunu gösterir. Bu çok önemli, çünkü siteniz aktif değilse, Google sitenizi daha az tarayacak ve bu sıralamanızı olumsuz etkileyebilir. Yazmak için yazmayın. İnandığınız metinleri oluşturun.

SEO Eklentilerini Kullanın

WordPress tarafında SEO eklentisi kullanmak, işlerinizi oldukça kolaylaştıracaktır.  Yapacağınız her hamleyi SEO eklentisi ile planlayabilirsiniz. Açıklama ve başlık kısmında kendinizi kontrol edebileceğiniz anahtar kelime için yardımcı olacak eklentiler mevcut. Yazılım tarafında ise destek alabilirsiniz.

Etiketler: , , , , ,